Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda (2024) önemli bir başarıya imza attı. Üniversitemiz söz konusu raporda, 9 farklı başlıkta ilk 5'e girmeyi başardı.
Rapora göre Gazi Üniversitesi, öğrencilerin yaptığı endüstriyel/ sektörel proje sayısı (1.302) ve KPSS’de ilk yüzde 5’lik dilime giren program sayısı (29) bakımından ilk sırada yer aldı.
“Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” başlığı altında yer alan dezavantajlı gruplara yönelik düzenlenen faaliyet sayısının en yüksek olduğu üniversiteler sıralamasında 578 faaliyet ile Gazi Üniversitesi 3’üncü oldu. Üniversitemiz 626 doktora mezunu olan öğrenci sayısı ve 1.150 faydalanılan TÜBİTAK projesi sayısı ile de 3’üncü olmayı başardı.
Üniversitemiz, öğrencilerin yaptığı sosyal sorumluluk projeleri sayısının en yüksek olduğu üniversiteler arasında da 640 proje ile 4’üncü sıraya yerleşti. QS Doğa Bilimleri alan sıralaması ile QS Yaşam Bilimleri ve Tıp alan sıralamasında 4’üncü olan Üniversitemiz, Ar-Ge’ye harcanan bütçe oranı bakımından da 4’üncü yer alarak istikrarlı bir gelişim göstermeye devam ediyor.
Üniversitelerin yükseköğretime ve topluma sağladıkları katkıların detaylı bir şekilde ele alındığı raporda üniversiteler; "eğitim ve öğretim", "araştırma-geliştirme", "proje ve yayın", "uluslararasılaşma", "sürdürülebilirlik" ile "topluma hizmet ve sosyal sorumluluk" kategorilerinde 64 farklı göstergeye göre değerlendirildi.
Rapora göre, 4 bin 827 sosyal sorumluluk projesi ile sosyal entegrasyon ve kapsayıcılığa yönelik 8 bin 763 faaliyet gerçekleştirilirken, öğrenciler tarafından 10 bin 75 sosyal sorumluluk projesi yürütüldü. Yaklaşık 2 milyon öğrenci, Türkiye'deki üniversite kulüplerinde aktif olarak görev aldı. Toplamda 15 bin 194 öğrenci kulübü ile öğrenciler sosyal sorumluluk projelerine katılarak topluma katkı sağladı. 98 üniversiteden 337 öğrenci topluluğu, uluslararası kuruluşlara üyelikleriyle de global düzeyde etkileşimde bulundu.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.